Boekentips: cursisten publiceren

Het gaat in de schrijfprogramma’s die ik geef niet om het resultaat (mooie teksten), maar om het proces. Je bent in gesprek met jezelf, op papier. Het is vrije ruimte om te onderzoeken, te ordenen, te gaan begrijpen – of wat het ook maar is dat je al schrijvend in beweging zet. Het schrijven is een doel op zich. Althans in de workshops en cursussen die ik verzorg, waar het gaat om reflectie en persoonlijke ontwikkeling.

Maar natuurlijk kun je die schrijftechnieken ook heel goed gebruiken als je wél iets wilt publiceren. Want ze leveren ruw materiaal op dat je daarna kunt bewerken, verbeteren, aan een uitgever voorleggen. Een paar cursisten hebben een boek geschreven en ik vind het heel leuk om hun boeken – heel verschillend – hier te noemen:

  • Maandag Wasdag, van Loes Kouwenhoven
   Een boek dat laat zien dat je een levensverhaal als een rijk mozaïek kunt weergeven, met allerlei korte scènes als een wereld op zich.
  • Het verdwenen thuis, van Lidwien Stok
   Een autobiografische roman, waarin Lidwien schrijft over het leven van haar moeder Iris die na de oorlog in Nederlands Indië een nieuw bestaan opbouwt in Nederland, over de relatie tussen moeder en dochter, over sterven en loslaten, en over zelfstandigheid en hoop.
  • Hartschrift, van Coby Kremer
   Een creatief werkboek waarmee je via verschillende (schrijf)technieken, vragen en bijbelteksten in je eigen verhaal rondloopt. De technieken dagen je uit om aandacht te schenken aan wat belangrijk voor je is.

Veel leesplezier toegewenst!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *