Beweging door verleden, heden en toekomst

Hoe lang is het geleden dat je een plaatsbepaling voor jezelf hebt gemaakt? Bewust hebt stilgestaan bij waar je vandaan komt, hoe het nu is, en waar je heen wilt?
Dit programma neemt je bij de hand en laat je terugkijken en vooruitkijken, met oog voor hoe het nu is in je leven of werk.

Download hier het gratis programma ‘Beweging door verleden, heden en toekomst’.
Te openen met Adobe Reader ‘standaard’. Als het document niet goed wordt weergegeven, neem dan contact met me op.

Wat je erbij nodig hebt:
– een exemplaar van het boek ‘Word je bewust’, te bestellen bij Zadoks Uitgeverij of Bol.com;
– een kookwekker of (meditatie)timer;
– een papieren labyrint dat je hier kunt downloaden

Het is een serie schrijf- en aandachtoefeningen die (voor het merendeel) gebaseerd zijn op het boek ‘Word je bewust. 81 oefeningen voor reflectief schrijven‘. Jojanneke Kronenburg en ik hebben dit boek gemaakt omdat we je willen laten ervaren hoe schrijven inzicht kan geven in de kwaliteit van je leven of werk.

Via de oefeningen maak je je eigen route door het boekje. Soms kun je kiezen uit een aantal thema’s en een kant opgaan die voor jou van belang is. De opzet van het programma is leeg, dat wil zeggen dat je jouw eigen leven en/of werk naar voren kunt brengen. Precies zoals het nu is. En als je dat niet helder hebt, dan wordt het dat vanzelf terwijl je schrijft.

Je ziet meteen hoe het boek te gebruiken is om je eigen spoor te volgen, kriskras door de oefeningen heen. In drie weken komen niet alle 81 oefeningen van het boek aan bod, dus je houdt nog genoeg materiaal over om later mee aan de slag te gaan. Of om het boekje aan iemand anders cadeau te doen 😉

Gratis te downloaden via de link in de tekst hiernaast.

Inhoud
– voorbereidingsopdracht
– 16 reflectieve schrijfoefeningen
– 2 buitenopdrachten
– papieren labyrint met 3 aandachtoefeningen
– eindreflectie

Vorm
pdf-formaat

Tempo
Opzet voor 3 weken, maar je kunt het in je eigen tempo doen.

Prijs
Gratis

 

Dank voor de schrijfervaring “Heden, verleden en toekomst”. Ik werk er 1x per week mee, samen met mijn overbuurvrouw, en het is voor ons beiden zo rijk en inspirerend, het is een cadeau.”

“Mooi vormgegeven boekje met inspirerende oefeningen. Schitterende woorden vormen de basis voor je eigen schrijfsels. Die bieden inzicht in wat je op dat moment bezighoudt. Erg fijn is dat alle woorden een positief uitgangspunt hebben, zonder verdriet, tegenslagen of teleurstellingen te ontkennen. De diversiteit aan oefeningen maakt het iedere dag interessant, omdat de uitkomsten vaak verrassend zijn.”

“Ik beleef veel plezier aan je cursus ‘Verleden, heden, toekomst’, die ik met een goede vriendin samen doe. Elke maandagmorgen samen schrijven, een fantastische start van de week! We zijn er allebei heel blij mee.”