Franciscaanse stille retraites met persoonlijke begeleiding

In een mix van stilte, gebedstijden en dagelijkse vieringen beleef je een persoonlijk proces. Deze retraite duurt een week, van maandag t/m zondag, en is dus behoorlijk intensief. In een dagelijks individueel gesprek met een (vaste) begeleider sta je stil bij wat je meeneemt, meemaakt en hoe je verder gaat.

Om misverstanden te voorkomen: reflectief of meditatief schrijven is geen vast onderdeel van het programma. Als je wilt, kun je dat natuurlijk wel zelf doen. Dat is dan iets wat je ook met je begeleider kunt bespreken. Hij of zij kan je suggesties geven die passen bij de vragen die je hebt.

Deze retraite wordt een paar keer per jaar gegeven door een wisselend team van begeleiders. Jan van Beeck (1943-2015) en Ricky Rieter zorgden hier al jaren samen voor en vanaf 2011 wordt het team steeds verder uitgebreid. Sinds 2012 doe ik als begeleider mee, bij toerbeurt, samen met Antoinette van Gurp, Henk van den Berg en Anneke van der Veer.

Locaties
In het voor- en najaar: het minderbroedersklooster in Megen.
In de zomer: Abdij Koningsoord (zusters Trappistinnen) in Arnhem
In de winter: Onze Lieve Vrouwe Abdij (zusters Benedictinessen) in Oosterhout

Als je overweegt mee te doen, wacht dan niet te lang met aanmelden want de retraites zijn meestal snel volgeboekt. Je kunt altijd wel op een wachtlijst gezet worden.

Informatie en inspiratie
Lees verder op de rijk gevulde website van het team: stille retraites.

Data, info en aanmelden
www.stilleretraites.nl

Team
Begeleiding van de retraites is, in wisselende samenstelling, in handen van

Anneke van der Veer
Antoinette van Gurp
Henk van den Berg
Ricky Rieter
Sarine Zijderveld

Boekhouding: Wim Sips