Individuele schrijfbegeleiding: schrijven als weg naar jouw doel

.

  • Maak je een periode door waarin schrijven je zou kunnen helpen, bijvoorbeeld bij het krijgen van overzicht en inzicht? Of bij het tot rust komen en op krachten komen?
  • Wil je (in je werk of in een opleiding) tot meer gerichte en diepgaande reflecties komen?
  • Zou je graag oorspronkelijker en meer aansprekend schrijven? Of meer vrijuit en vloeiend?
  • Ga je een tijdje weg, op vakantie of op retraite, en wil je graag een reflectieprogramma op maat meenemen?
   .

Individuele begeleiding is in dit soort situaties doelgericht en snel. Soms is één sessie al voldoende, omdat die op maat voor jou gemaakt is na een telefoongesprek over jouw vraag. Je oefent ter plekke de schrijfmethode en basistechnieken die passen bij jouw situatie en je schrijft meteen al op een doelgerichte manier.

Wanneer we over langere tijd samenwerken, maak ik schrijfoefeningen die passen bij het proces dat je doormaakt. Dat kan iets persoonlijks zijn, zoals een rouwproces of overspannenheid. Maar het kan ook te maken hebben met je werk of een opleiding, bijvoorbeeld het verbeteren van een reflectieverslag. We werken hieraan in een mix van schrijven en praten.

Wil je geen schrijfsessies, maar wel oefeningen op maat?
Het is ook mogelijk om een pakketje oefeningen te krijgen waarmee je zelfstandig aan de slag gaat, thuis of tijdens een vakantie of retraite. Na een telefoongesprek over jouw wensen maak ik een schriftelijk programma dat qua inhoud en vorm past bij jouw doelstelling en budget. Denk bijvoorbeeld aan reflectieopdrachten, intuïtief tekenen, aandachtoefeningen en werkvormen in de natuur.

Locatie
Gesprekken vinden plaats in mijn kantoor aan huis in Zwijndrecht.

Vragen?
Als je meer informatie wilt hebben of wilt kijken of deze persoonlijke begeleiding iets voor jou is, neem dan contact met me op.

“De bijeenkomsten bij jou hebben bij mij gelukkig het effect van stromend schrijven. Vooral voorbereidende stukken tekst die kunnen leiden tot een groter stuk maak ik ‘al stromend’.”

“Het schrijven was op zich al heel coachend. Ook jouw opdrachten.”

“Fijn, die praktische oefeningen. Ik hoef er niet over na te denken en ga meteen schrijven.”

“Ik ben blij met wat het schrijven brengt, het werkt ook als een filter. Het helpt me te bepalen wat ik wil zeggen, waar ik wat mee wil doen.”