Project omschrijving

De koestering van winterrust

Eekhoorntjes, egels en beren doen het – in winterslaap of winterrust gaan. Een plekje maken, je terugtrekken, tot rust komen in de belofte van de lente.

Het gaat over op krachten komen, tot rust komen en in beweging komen. Over voor jezelf zorgen, zodat je er weer met nieuwe energie – en oké, misschien een beetje vervuild en stinkerig – op uit kunt gaan.

Via schrijfoefeningen, afbeeldingen en werkvormen met de natuur sta je stil bij de kracht van winterrust. Ook werk je met een winterslaaplabyrint dat speciaal voor dit werkboek getekend is door Detlef Greinert, kunstenaar en docent beeldende vorming.

De opzet is zodanig dat je gedurende drie weken elke dag een andere reflectieoefening te doen krijgt, maar je kunt er natuurlijk ook in een ander tempo mee werken of er oefeningen uit selecteren.

Onderdelen van het programma
– inleiding en schrijftechnieken
– het winterslaaplabyrint
– deel 1: natuuropdracht en dagelijkse reflectieopdrachten voor dag 1 t/m 7
– deel 2: idem voor dag 8 t/m 14
– deel 3: idem voor dag 15 t/m 21
– reflectieopdracht voor de periode erna

“Aan de cursus heb ik met heel veel plezier gewerkt, maar dit werken was ook genieten. De beer uit het winterslaaplabyrint heeft me heel veel wijzer gemaakt.”
reacties van deelnemers
“Ik ben heerlijk bezig met mijn winterslaap en weer op krachten komen op mijn eigen tempo. Het is een fijn programma, ik merk dat het me goed doet en dat ik er vrolijk van word. Zelfs in mijn dagelijkse leven merk ik dat er een aantal dingen makkelijk vloeien nu ik wat meer connectie met mezelf terugvind.”
reacties van deelnemers

“Het winterslaaplabyrint is grappig om te doen, de ene keer heel rustig en kabbelend, dan weer ongedurig en per dag verschillend of zelfs tijdens het uitvoeren.”

reacties van deelnemers
“Gisteren heb ik de eindreflectie van De koestering van Winterrust afgemaakt. Ik wil je bedanken voor de leuke cursus, met verrassende opdrachten. Ik heb erg genoten van het winterslaaplabyrint, de oefeningen in de natuur en de verschillende schrijftechnieken.”
reacties van deelnemers

Een werkboek uit de serie ‘Schrijfkriebels’

BESTELLEN

Inhoud
– 21 reflectieve schrijfopdrachten
– 3 aandachtoefeningen in de natuur
– 3 reflectieopdrachten met beeldmateriaal
– winterslaaplabyrint
– eindreflectie

Vorm
pdf-bestanden

Tempo
Opzet voor 3 weken, maar je kunt het in je eigen tempo doen.

Prijs
€ 15,- incl. 21% btw