Project omschrijving

Met open armen en lichte voeten de zomer tegemoet!

‘Met open armen en lichte voeten’ geeft het beeld van vreugde en verwelkoming, en tegelijkertijd zijn die open armen ook bedoeld als uitdrukking van accepteren hoe het is. Niet alles in je leven of werk hoeft bij wijze van spreken roze te zijn om toch te proberen je armen open te houden en je voeten licht. Je schrijft je op deze manier de zomer in!

Dit werkboek bestaat uit 21 reflectieve schrijfoefeningen, 3 natuuropdrachten en een afsluitende reflectieopdracht. Het is bedoeld om te gebruiken in de periode voorafgaand aan de zomer; deze tijd loopt als metafoor door het werkboek heen. Maar je kunt er ook op een ander moment mee werken.

De opzet is zodanig dat je gedurende drie weken elke dag een andere reflectieoefening te doen krijgt. Als je wilt, kun je ook je eigen tempo aanhouden of er oefeningen uit selecteren.

De oefeningen zijn vrijwel elke dag verschillend, en naast het schrijven krijg je ook een paar aandachtoefeningen om met open zintuigen de natuur in te gaan.

“Ik vond het heel prettig dat elke oefening op een andere bladzijde stond. Ik had alles uitgeprint en kon zo per dag de oefening in mijn schrift plakken bij mijn schrijfsels van die dag.”
reacties van deelnemers
“Mooie citaten om over te schrijven.”
reacties van deelnemers

“Soms maakte een sprintje zoveel los dat het nog niet af voelde. Dan schreef ik zelf nog een elfje of een rondeel om het voor die dag af te ronden.”

reacties van deelnemers
“Wandelen tussendoor en daar weer over schrijven, heel leuk! En goed voor een mens om niet alleen in je hoofd te zitten maar ook lekker naar buiten te gaan, in beweging. En toch liep ik anders buiten, omdat er een opdracht aan vast zat. Meer oplettend.”
reacties van deelnemers

Een werkboek uit de serie ‘Schrijfkriebels’

BESTELLEN

Inhoud
– 21 reflectieve schrijfoefeningen
– 3 natuuropdrachten
– 1 eindreflectie

Vorm
pdf-bestanden

Tempo
Het programma beslaat de drie weken voorafgaand aan de zomer, maar je kunt daarvan afwijken en het op je eigen moment en in je eigen tempo doen.

Prijs
€ 15,- incl. 21% btw