Project omschrijving

beweging door verleden, heden en toekomst

Hoe lang is het geleden dat je een plaatsbepaling voor jezelf hebt gemaakt? Bewust hebt stilgestaan bij waar je vandaan komt, hoe het nu is, en waar je heen wilt?
Dit programma neemt je bij de hand en laat je terugkijken en vooruitkijken, met oog voor hoe het nu is in je leven of werk.

Wat je erbij nodig hebt:
– een exemplaar van het boek Word je bewust;
– een kookwekker of (meditatie)timer;
– een papieren labyrint

Het is een serie schrijf- en aandachtoefeningen die (voor het merendeel) gebaseerd zijn op het boek Word je bewust. 81 oefeningen voor reflectief schrijven. Jojanneke Kronenburg en ik hebben dit boek gemaakt omdat we je willen laten ervaren hoe schrijven inzicht kan geven in de kwaliteit van je leven of werk.

Via de oefeningen maak je je eigen route door het boekje. Soms kun je kiezen uit een aantal thema’s en een kant opgaan die voor jou van belang is. De opzet van het programma is leeg, dat wil zeggen dat je jouw eigen leven en/of werk naar voren kunt brengen. Precies zoals het nu is. En als je dat niet helder hebt, dan wordt het dat vanzelf terwijl je schrijft.

Je ziet meteen hoe het boek te gebruiken is om je eigen spoor te volgen, kriskras door de oefeningen heen. In drie weken komen niet alle 81 oefeningen van het boek aan bod, dus je houdt nog genoeg materiaal over om later mee aan de slag te gaan. Of om het boekje aan iemand anders cadeau te doen ;-)

“Erg fijn is dat alle woorden een positief uitgangspunt hebben, zonder verdriet, tegenslagen of teleurstellingen te ontkennen.”
reacties van deelnemers
“De diversiteit aan oefeningen maakt het iedere dag interessant, omdat de uitkomsten vaak verrassend zijn.”
reacties van deelnemers

Persoonlijke plaatsbepaling op basis van het boek Word je bewust

DOWNLOADEN

Inhoud
– voorbereidingsopdracht
– 16 reflectieve schrijfoefeningen
– 2 buitenopdrachten
– papieren labyrint met 3 aandachtoefeningen
– eindreflectie

Vorm
1 pdf-bestand

Tempo
Opzet voor 3 weken, maar je kunt het in je eigen tempo doen.

Prijs
Gratis