Cue the confetti. Dit vond ik een originele tekst voor een felicitatiekaart. Het betekent zoveel als: start de confetti, of: kom maar door met de confetti.

De kleuren komen uit de Color Challenge van het Global Design Project #249, het leek me leuk daaraan mee te doen. Door zo’n opdracht word je uitgedaagd iets te bedenken waar je anders niet opgekomen zou zijn.
Afbeeldingen (c) Stampin’Up!®.

Kaartbasis
Op de basis van Misty Moonlight kaartkarton heb ik twee stukjes karton geplakt: eerst in de kleur Pool Party, bestempeld in Pool Party inkt met de stippels uit de set Pattern Play, en daarbovenop een stukje Whisper White bestempeld met de strepen uit dezelfde stempelset in de kleur Petal Pink.

Uit Whisper White kaartkarton een banner gesneden en de punten licht gesponsd met een sponsje met Pool Party inkt.

Confetti
De confetti heb ik gemaakt met de bloemenpons van Field of Flowers, in dezelfde kleuren kaartkarton: Misty Moonlight, Pool Party en Petal Pink.

De confetti uitgestrooid over de kaart en een foto gemaakt van hoe alles gevallen was, want ik wilde het zo echt mogelijk houden. Vervolgens alle bloemetjes opgeplakt met Tombow lijm. Niet moeilijk, wel een tijdrovend werkje. Een list: ik heb post-its gebruikt om met de plakstrook in één keer veel confetti op te pakken. Dan lijm op alle confetti doen en de post-it op dezelfde plek terugleggen op de kaart. Even wachten totdat de lijm de confetti aan de kaart gehecht heeft en dan de post-it voorzichtig weghalen.

Binnenzijde kaart
Op de binnenkant van de kaart ook weer zo’n leuke tekst gestempeld: “A bunch of birthday love to you”, uit de Boho Indigo productenset. En verder versierd met stippels en confetti zoals ook op de voorkant.

Andere toepassingen: creatief dagboekschrijven
Deze kaart is heel makkelijk te vertalen naar je dagboek, bijvoorbeeld:

  • strooi en plak de confetti op een bladzijde en schrijf over wat je te vieren hebt
  • gebruik het lijnenstempel om schrijflijnen te maken
  • stempel de stippels in allerlei kleuren over je bladzijde heen
  • maak randen in je dagboek met de stippels, streepjes en sterretjes
  • stempel de lijnen en/of stippels als achtergrond van een gedicht

.

De gebruikte materialen zijn via mij te bestellen.

.